. Posted in Jubileusz

Dnia 5 listopada 2015 r. odbyły się uroczystości związane z 35. rocznicą „SOLIDARNOŚCI” OŚWIATOWEJ W BIAŁYMSTOKU.

Obchody 35-lecia rozpoczęła msza św. w Archikatedrze pw. Wniebowzięcia NMP, następnie przemarsz i złożenie kwiatów pod pomnikiem bł. ks. Jerzego Popiełuszki – patrona Solidarności

Uroczystości w Teatrze Dramatycznym im. A. Węgierki w Białymstoku rozpoczął występ Chóru Miasta Białegostoku pod dyrekcją Pani Anny Stankiewicz. Po wystąpieniu zaproszonych gości zaprezentowano film - Historia Solidarności Oświatowej. Wręczono złote i srebrne odznaki Solidarności. Pięknym akcentem artystycznym był występ zespołu tanecznego z Siemiatycz „Małe Podlasie” pod kierownictwem Pana Krzysztofa Szyszko. Wręczono srebrne i złote odznaki Solidarności. Na koniec uroczyste krojenie tortu na scenie i spotkanie przy kawie w dolnym foyer.

galeria zdjęć

. Posted in Jubileusz

PROGRAM UROCZYSTOŚCI TRZYDZIESTOPIĘCIOLECIA

„SOLIDARNOŚCI” OŚWIATOWEJ W BIAŁYMSTOKU

4 listopada 2015 r.

16.00 - Nabożeństwo w Cerkwi pw. Św. Mikołaja Cudotwórcy w Białymstoku, ul. Lipowa 15

5 listopada 2015 r.

10:00 - Archikatedra pw. Wniebowzięcia NMP w Białymstoku - Msza Święta w intencji Naszej Organizacji i Sekcji Regionalnej NSZZ "Solidarność" Pracowników Oświaty i Wychowania w 35 rocznicę powstania.

O godzinie 12:00 w Teatrze Dramatycznym dalsza część uroczystości.

• występ Chóru Miasta Białegostoku
  • powitanie gości
  • historia Solidarności Oświatowej – film
  • wystąpienia zaproszonych gości